Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 7. Ünite Cevapları

“3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 7. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 7. Ünite Cevapları

[syf]3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 7. Ünite Sayfa 180 [/syf]

1. Ayşe, amcasının kira ödemesini elden ev sahibine teslim etmek yerine, telefondaki bir uygulama ile yaptığını gördü. Buna göre elektrikli araç gereçlerle ilgili aşağıdaki hangi bilgiye ulaşılır?

  • Cevap: B

A) Güvenli kullanım için kullanım kılavuzu okunmalıdır.
B) Günlük yaşantımızda kolaylıklar sağlar.
C) Uygun bir kaynağa bağlanmalıdır.
D) Elektrik kaynağı bataryadır.

2. Aşağıdaki araçlardan hangisinin çalışması için elektriğe ihtiyacı yoktur?

  • Cevap: D
[syf]3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 7. Ünite Sayfa 181 [/syf]

3. Aşağıda el matkabı ve elektrikle çalışan matkap verilmiştir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi elektriğin sağladığı faydalara örnek olarak gösterilemez?

A) Yolculuk yaparken bisiklet yerine kaykay kullanmak
B) Evleri aydınlatırken gaz lambası yerine ampul kullanmak
C) Tahta keserken testere yerine elektrikli hızar kullanmak
D) Elbiseleri ütülerken kömürlü ütüler yerine elektrikli ütü kullanmak

  • Cevap: A

4. Mithat, yoğun kar yağışı nedeni ile okulların tatil olduğu haberini alıyor.Mithat bu haberi aşağıdaki elektrikli araçlardan hangisi aracılığı ile almış olabilir?

  • Cevap: A
[syf]3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 7. Ünite Sayfa 182 [/syf]

5. Aşağıda bazı elektrikli araç gereçler ve bunların kullanım alanları verilmiştir. Verilen elektrikli araç gereçler ve bunların kullanım alanları eşleştirdiğinde çizgilerin görünümü nasıl olur?

  • Cevap: A

6. Aşağıdaki elektrikli araç gereçlerden hangisinin kullanım amacı diğerlerinden farklıdır?

  • Cevap: B
[syf]3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 7. Ünite Sayfa 183 [/syf]

7. Görselde günlük hayatta kullandığımız bazı araçlar verilmiştir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi bu araçların ortak özelliğidir?

A) Elektrik enerjisini tasarruflu kullanma
B) Aydınlatma amacıyla kullanılma
C) Temizlik işlerini kolaylaştırma
D) Şehir elektriği ile çalışma

  • Cevap: D

8.

• Pil ile çalışır.
• Aydınlatma amacıyla kullanılır.

Yukarıda özellikleri verilen araç aşağıdakilerden hangisidir?

  • Cevap: C
[syf]3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 7. Ünite Sayfa 184 [/syf]

9. Tuğçe’nin yaşadığı köyde yoğun kar yağışı nedeniyle elektrik hatlarında arıza meydana gelmiştir. Evlere iki gün boyunca elektrik verilememiştir. Buna göre Tuğçe’nin evindeki araçlardan hangisi elektrik kesintisinden etkilenmez?

A) Buzdolabı
B) Çamaşır makinesi
C) Televizyon
D) Duvar saati

  • Cevap: D

10. Görselde bazı araç gereçler verilmiştir. Buna göre bu araç gereçler kullandıkları elektrik kaynaklarına göre sınıflandırılırsa aşağıdakilerden hangisi doğru olur?

  • Cevap: B
[syf]3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 7. Ünite Sayfa 185 [/syf]

11. Aşağıdaki tabloda elektrikle çalışan bazı araç gereçler verilmiştir. Yukarıda verilen görsellerden pil ile çalışan araç gereçlerin bulunduğu kutuları kırmızıya boyadığımızda tablo nasıl görünür?

  • Cevap: D

12. Aşağıda günlük hayatta kullanabileceğimiz bazı elektrikli araç gereçler verilmiştir. Bu araç gereçler kullandıkları elektrik kaynaklarına göre gruplandırıldığında hangisi dışarıda kalır?

A) Saç kurutma makinesi
B) Cep telefonu
C) Kumanda
D) Ütü

  • Cevap: B
[syf]3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 7. Ünite Sayfa 187 [/syf]

15. Öğretmenin sınıfta sorduğu bir soruya öğrencisi aşağıdaki cevabı vermiştir. Yeniden doldurulabilen şarjlı piller tercih edilmelidir. Buna göre öğretmenin sorduğu soru hangisi olabilir?

A) Kumanda ve çalar saatin elektrik kaynağı nedir?
B) Evde biriktirilen atık piller nereye atılabilir?
C) Atık pillerin azaltılması için ne yapılabilir?
D) Atık piller çevreye ne gibi zararlar verir?

  • Cevap: C

16. Aşağıda bazı bilgiler verilmiştir. Doğru bilgiler için “✓” , yanlış bilgiler için “X” kullanırsak tablonun görünümü nasıl olur?

  • Cevap: A
[syf]3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 7. Ünite Sayfa 188 [/syf]

17. Elektrikli araçlardan bazıları, yaygın olarak kullandıkları elektrik kaynağına göre şekildeki gibi sınıflandırılmıştır. Buna göre I ve II numaralı kutucuklara getirilmesi gereken görseller sırasıyla hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

  • Cevap: C
[syf]3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 7. Ünite Sayfa 189 [/syf]

18. Aşağıdakilerden hangisi ile üretilen elektrik enerjisi çamaşır makinesini çalıştırmaz?

  • Cevap: D

19. Aşağıda öğretmenin, “Elektriğin Güvenli Kullanımı” konusunu işlerken kullandığı görsel verilmiştir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi oluşabilecek tehlikelere karşı bir çözüm önerisi değildir?
A) Priz yerine sabitlenmeli
B) Çoklu prize takılan diğer çoklu priz çıkarılmalı
C) Yıpranmış, zarar görmüş kablolar tekrar kullanılmalı
D) Bu prize takılı tüm cihazlar kapatılarak fişleri sökülmeli

  • Cevap: C
[syf]3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 7. Ünite Sayfa 190 [/syf]

20. Asansörler elektrikle çalışan araçlardır. Bazı asansörler çalışırken elektrik kesilmesi durumunda bir alt kata geri inerek kapılarının açılmasını sağlayan güvenlik sistemine sahiptir. Bu güvenlik sisteminin enerji kaynağı aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) Pil
B) Akü
C) Batarya
D) Şehir elektriği

  • Cevap: B

1. Yıpranmış, zarar görmüş priz ve kabloları kullanmak
2. Çoklu prize başka bir çoklu priz takmak
3. Bozulan elektrikli araçların tamirini uzmanına yaptırmak

21. Yukarıda verilenlerden hangileri tehlike oluşturur?

A) Yalnız 1
B) 1 ve 2
C) 2 ve 3
D) 1,2 ve 3

  • Cevap: B
[syf]3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 7. Ünite Sayfa 191 [/syf]

22. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere verilen ifadelerden uygun olanları yazınız.

1. Televizyon ve radyo haberleşme amaçlı kullanılan elektrikli araç gereçlerdir.
2. Elektrikli araç gereçler, işlerimizi kolaylaştırır ve zamandan tasarruf sağlar.
3. Elektrikli ulaşım araçları diğer araçlara göre çevreyi daha az kirletir.
4. Aydınlatma amacıyla kullandığımız ampul, el feneri ve arabaların farları elektrikle çalışmaktadır.
5. Prizden elektrik enerjisi alarak çalışan aletler, ev ve sokak lambaları şehir elektriğiyle çalışır.

  • Cevap: 

23. Aşağıdaki ifadelerin başındaki boşluklara doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yazınız.

  • Cevap: 

(D) Prizler şehir elektriğinin elektrikli araç gereçlere aktarıldığı yerdir.
(Y) Kablosu yıpranmış, zarar görmüş araçları kullanabiliriz.
(D) Çoklu prize başka bir çoklu priz takmamalıyız.
(Y) Elektrikli araç gereçler ıslak ortamlarda kullanılabilir.
(Y) Elektrikli aletleri herkes tamir edebilir.
(D) Bozuk prizler yangın çıkarabilir.
(Y) Elektrikli aracın fişini prize takmadan önce açma kapama düğmesini açmalıyız.
(D) Elektrikli arabalar enerjisini bataryalarından sağlar.

[syf]3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 7. Ünite Sayfa 192 [/syf]

24. Tabloda verilen ulaşım araçları ve elektrikli araç gereçler hangi elektrik kaynağı ile çalışıyorsa altındaki boşluğa “X” işareti koyunuz.

  • Cevap: 

[syf]3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 7. Ünite Sayfa 193 [/syf]

25. Aşağıdaki tablolarda verilen eksik cümleleri anlam bütünlüğü olacak şekilde eşleştirerek tamamlayınız. Tamamladığınız bölümün başındaki harfleri şifre kutusundaki uygun bölüme yazarak şifreyi bulunuz.

  • Cevap: 

[syf]3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 7. Ünite Sayfa 194 [/syf]

26. Başlangıç noktasındaki elektrik kablosunun ucundan çizmeye başlayıp doğru bilgilerin bulunduğu kutucuklardan geçerek vantilatörün kablosunu tamamlayınız.

  • Cevap: 

[syf]3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 7. Ünite Sayfa 195 [/syf]

27. Aşağıda elektrikli araç gereçlerin kullanımında yapılan hatalı uygulamalar verilmiştir. Bu durumlarda yapılması gereken doğru davranışları yazınız.

  • Cevap: 

1. Saçlarımızı kuru zeminde kurutmalıyız.
2. Elektrikli araçları kullanmadan önce kullanım kılavuzunu okumalıyız.
3. Fişi prizden çekerken bir elimizle prizi tutmalı diğer elimizle fişi çekmeliyiz.
4. Çoklu priz kısa geldi ise daha uzun bir çoklu priz kullanmalıyız.
5. Elektrikli araçlar bozulduğunda uzman bir kişi çağırmalıyız.

[syf]3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Cevapları 7. Ünite Sayfa 196 [/syf]

28. Aşağıda bazı elektrikli araçlara ait numaralanmış görseller verilmiştir. Bu elektrikli araçları kullanım alanlarına göre sınıflandırarak numaralarını tabloya yazınız.

  • Cevap: 

3. Sınıf Çalışma Kitabı Fen Bilimleri 7. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Fen Bilimleri Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry