Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Kuşu Sayfa 60-61-62 Cevapları

[giris]3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 60-61-62 Cevapları ve Soruları[/giris] [syf]3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 60[/syf]

A. Aşağıdaki bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazalım.

  • Cevap:

(D) 1. Duraktaki yolcuyu almak için otobüs şoförü yavaşlama hareketi yapar.
(Y)  2. Hareket eden oyuncak bir arabayı durdurmak için hareket yönünde iteriz.
(Y)  3. Her hareketi elimizle durdururuz.
(D)  4. Pencereyi açarken çekme kuvveti uygularız.
(D)  5. Varlıkları hareket ettiren etkiye kuvvet denir.

B. Aşağıdaki ifadelerde boş bırakılan yerlere, verilen sözcüklerden uygun olanları yazalım.

  • Cevap:

yön değiştirme – yavaşlama – çekme – hareket – dönme – itme- hızlanma

1. Bir varlığın başka bir varlığa göre yer değiştirmesine hareket denir.
2. Kendine doğru gelen tenis topuna vuran sporcu, topa yön değiştirme hareketi yaptırır.
3. Tekerlek, dönme hareketi yapar.
4. Aşağıdan yukarı doğru atılan top, yavaşlama hareketi yapar.
5. Varlıkları hareket ettirmek ya da durdurmak için uyguladığımız kuvvetleri İtme ve ekme olarak niteleriz.

[syf]3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 61[/syf]

C. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyelim.

1. Salıncağa binen Bahar aşağıdaki hareketlerden hangisini yapar?

A. Yavaşlama
B. Dönme
C. Sallanma

  • Cevap: C

2. Topaç çeviren bir çocuk, topaca aşağıdaki hareketlerden hangisini yaptırmıştır?

A. Dönme
B. Hızlanma
C. Yavaşlama

  • Cevap: A

3. Aşağıdakilerden hangisi yavaşlama hareketidir?

A. Balkondan düşen çamaşırın hareketi
B. Yukarıya doğru fırlatılan taşın hareketi
C. Ağaçtan yere düşen elmanın hareketi

  • Cevap: A

4. Aşağıdakilerden hangisi hızlanma hareketidir?

A. Duraktan kalkan otobüsün hareketi
B. Kırmızı ışığı gören aracın hareketi
C. İnişe geçen uçağın hareketi

  • Cevap: A

5. Hangisi, kuvvetin neden olduğu bir etki değildir?
A. Durma
B. Erime
C. Şekil değiştirme

  • Cevap: B
[syf]3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 62[/syf]

6. Aşağıda verilen taşıtlardan hangisi en hızlıdır?

A. Tren
B. Uçak
C. Otomobil

  • CevapB

7. Aşağıda verilen durumlardan hangisi doğru bir davranış değildir?

A. Salıncakta sallanmak
B. Pencereyi kapatmak
C. Hareket eden vantilatörü elle durdurmak

  • Cevap: A

8. Aşağıda verilen görsellerden hangisinde itme kuvveti vardır?

  • Cevap: A

9. Trafikte kırmızı ışıkta duran bir sürücü, yeşil ışık yandığında arabasıyla aşağıdaki hareketlerden hangisini gerçekleştirir?

A. Yavaşlama
B. Hızlanma
C. Sallanma

  • Cevap: B

10. Aşağıda, kuvvetle ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A. Kuvvet, cismin hareket etmesini sağlayabilir.
B. Kuvvet uygulanan cismin şekli değişebilir.
C. Hareket eden pervaneye dokunulabilir.

  • Cevap: C

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınları Sayfa 60-61-62 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz 🙂

Fen Bilimleri Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry