Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Kuşu Sayfa 121-122-123-124-125-126 Cevapları

[giris]4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 121-122-123-124-125-126 Cevapları ve Soruları[/giris]

[syf]4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 121[/syf]

4. ÜNİTE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

A. Aşağıdaki bulmacayı çözelim.

  • Cevap:

1) Demir, nikel ve kobalta etki eden madde. (Mıknatıs)
2) Sıvı hâldeki bir maddenin katı hâle geçmesi. (Donma)
3) Katı maddenin erimesi sonucu bulunduğu kabın şeklini alan akışkan hâli. (Sıvı)
4) Farklı büyüklükte iki katı maddeyi ayırmak için kullanılan ayırma yöntemi. (Eleme)
5) Uzayda yer kaplayan, kütlesi ve hacmi olan varlık. (Madde)
6) Maddenin boşlukta kapladığı alan. (Hacim)
7) Kütleyi ölçmeye yarayan alet. (Eşit kollu terazi)
8) Hacim birimi. (Litre)
9) Yapısında kendinden başka madde içermeyen madde. (Saf madde)

[syf]4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 122[/syf]

B. Aşağıdaki bölünmüş cümleleri kutucuk numaralarını kullanarak birleştirelim.

  • Cevap:

(3) bulundukları kabın şeklini almaz.
(5) donma denir.
(1) süzme yöntemiyle ayrılabilir.
(6) suyu emen maddelerdendir.
(2) birden fazla madde bulunur.
(4) hâl değişimi denir.

C. Aşağıdaki bilgiler doğru ise yay ayraç içine “D”, yanlış ise “Y” yazalım.

  • Cevap:

(Y) 1- Işık ve ses birer maddedir.
(D) 2- Katı-katı karışımlar eleme yöntemiyle ayrılabilir.
(D) 3- Karışımları ayırarak ülke ekonomisine katkıda bulunulur.
(Y) 4- Her madde suya batar.
(D) 5- Maddeler ısı etkisiyle hâl değiştirebilir.
(Y) 6- Sıvıların kütlesi ölçülemez.
(D) 7- Katıların hacmi dereceli silindir ve su kullanarak ölçülebilir.
(Y) 8- Çorba saf bir maddedir.
(D) 9- Maddenin katı, sıvı ve gaz hâli vardır.

[syf]4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 123[/syf]

Ç. Aşağıda verilen sorularda doğru seçenekleri işaretleyiniz.

1) Aşağıdakilerden hangisi madde değildir?

A) Işık
B) Kütük
C) Su
D) Altın

  • Cevap: A

2) Aşağıdakilerden hangisi doğru bir ifade değildir?

A) Sıvıların hacmi dereceli silindirle ölçülür.
B) Naylon bez suyu çekmeyen maddedir.
C) Maddenin kütlesi her yerde aynıdır.
D) Doğadaki tüm maddeler saf maddedir.

  • CevapD

3) I. Akışkanlık
II. Belli bir kütlesi olma
III. Konulduğu kabın şeklini alma
Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri bütün sıvıların ortak özelliğidir?

A) Yalnız I
B) I ve III
C) II ve III
D) I, II ve III

  • Cevap: D

[syf]4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 124[/syf]

4) Zeynep: Metal ataş ve kâğıt parçalarını mıknatısla ayırma yöntemiyle ayırabilirim.
Ahmet: Su ve pirinç karışımını eleme yöntemiyle birbirinden ayırabilirim.
Elif: Talaş ve fasulye karışımını süzme yöntemiyle birbirinden ayırabilirim.
Ömer: Süzülecek madde küçükse ufak gözenekli süzgeç kullanmalıyım.

Yukarıda dört arkadaşın karışımları ayırmayla ilgili ifadeleri verilmiştir. Buna göre hangisi veya hangilerinin ifadeleri doğrudur?

A) Zeynep ve Ahmet
B) Elif ve Ömer
C) Zeynep ve Ömer
D) Ahmet ve Elif

  • Cevap: C

5) Aşağıdaki maddeler hâllerine göre sınıflandırılırsa hangisi bu grubun dışında kalır?

A)Limonata
B)Tereyağı
C)Zeytinyağı
D)Kolonya

  • Cevap: B

[syf]4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 125[/syf]

6) Kütle ve hacimle ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?

A) Her maddenin kütlesi ve hacmi vardır.
B) Sıvıların hacmi eşit kollu teraziyle ölçülebilir.
C) Katıların hacmi ölçülemez.
D) Maddelerin kütle ve hacimleri daima aynıdır.

  • Cevap: A

7) Aşağıdaki yargılardan hangisi doğrudur?

A) Tahtadan yapılmış kurşun kalem, suda yüzer.
B) Strafor köpük, suya batar.
C) Naylon poşet, suyu emer.
D) Nikel, mıknatısla çekilemez.

  • Cevap: A

8) (I) Çivi
(II) Tuz
(III) Salata
Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri saf maddedir?

A) Yalnız I
B) I ve II
C) Yalnız II
D) II ve III

  • Cevap: C

9) Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A) Güneş ışığı altında bir süre kalan metal para ısınır.
B) Buzdolabına konan meyve suyu soğur.
C) Yanan ocağın üzerine konan yemek ısınır.
D) Bardağa konan sıcak çay bir süre sonra ısınır.

  • Cevap: D

[syf]4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 126[/syf]

Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

  • Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınları Sayfa 121-122-123-124-125-126 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz 🙂

Fen Bilimleri Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap