Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Kuşu Sayfa 156-157-158-159-160 Cevapları

[giris]4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 156-157-158-159-160 Cevapları ve Soruları[/giris] [syf]4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 156[/syf]

5. ÜNİTE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

A. Aşağıdaki soruların yanıtlarını defterimize yazalım.

1) Uygun aydınlatma ne demektir? Nasıl yapılmalıdır?

  • Cevap: Ortamın şekline, büyüklüğüne, aydınlanma ihtiyacına göre seçilen ve göz sağlığını olumsuz etkilemeyecek şekilde yapılan aydınlatmaya uygun aydınlatma adı verilir.

2) Ses kirliliği nedir? Açıklayalım.

  • Cevap: Canlıları rahatsız eden, düzensiz ve şiddetli sesler ses kirliliğidir.

3) Ses kirliliğini azaltmaya yönelik nasıl çözümler üretilebilir?

  • Cevap:

B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere kutucukların içinde bulunan kelimelerden uygun olanları yazalım.

doğal hayatı-video kamera- LED -tasarruflu- uygun aydınlatma -işitme cihazları -ses kirliliğine- ışık kirliliği -aydınlatma araçlarının

  • Cevap:

1) Işık kirliliği doğal hayatı olumsuz etkiler.
2) Günümüzde video kamera sayesinde sesli ve görüntülü kayıt yapılabilmektedir.
3) Güçlü ve uzun süreli aydınlatma için günümüzde LED lambalar kullanılmaktadır.
4) Sokakta çalışan iş makineleri ses kirliliğine neden olur.
5) Göz sağlığını korumak uygun aydınlatma için yapılmalıdır.
6) Ülke ekonomisine katkıda bulunmak için tasarruflu aydınlatma araçları kullanılmalıdır.
7) Sesin şiddetini yükselten işitme cihazları ses teknolojisinin bir ürünüdür.
8) Teknoloji aydınlatma araçlarının gelişmesinde önemli rol oynar.

[syf]4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 157[/syf]

C. Aşağıda verilen sorularda doğru seçenekleri işaretleyelim.

1) I. Gece geç vakitte yüksek sesle müzik dinlemek
II. Sınıfta aynı anda yüksek sesle konuşmak
III. Konser salonunda orkestranın müzik çalması
Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri ses kirliliğine neden olur?

A) Yalnız I
B) I ve II
C) Yalnız III
D) I, II, III

  • Cevap: B

2) Aşağıdaki sağlık sorunlarından hangisi ses kirliliğinin insan sağlığı üzerindeki etkilerinden biri değildir?

A) İşitme bozukluğu
B) Baş ağrısı
C) Uykusuzluk
D) Bel ağrısı

  • Cevap: D

3) Aşağıdakilerden hangisi sesin şiddetini yükseltmeye yarayan aletlerden biri değildir?

  • Cevap: C

4) Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

A) Göçmen kuşlar ışık kirliliğinden olumsuz etkilenir.
B) Şehirde fazla ışık olması gök cisimlerinin incelenmesini kolaylaştırır.
C) Araçlar geceleri sürekli olarak uzun farlarını yakmalıdır.
D) Işık kirliliği çözülemeyecek bir çevre sorunudur.

  • Cevap: A
[syf]4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 158[/syf]

5) Aşağıdaki aydınlatma araçlarından hangisi günümüze daha yakın bir zamanda kullanılmaya başlanmıştır?

  • Cevap: D

6) Geçmişte kullanılan ilk ses kayıt cihazı…adını almıştır. Yukarıdaki ifadede boş bırakılan yere aşağıdaki hangi kelime getirilmelidir?

A) Fonograf
B) Pikap
C) Kasetçalar
D) Plak

  • Cevap: A

7) Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?

A) Aydınlatma araçları tasarruflu kullanılmalıdır.
B) Uygun aydınlatılmayan ortamlar göz sağlığına zarar verebilir.
C) Uygun aydınlatma için sarı ışık kullanılmalıdır.
D) Uygun aydınlatma, gözü yormayan ışık kaynağı kullanılarak yapılır.

  • Cevap: C

8) Aşağıdakilerden hangisi ışık kirliliğini azaltmaya yönelik bir çözüm önerisi değildir?

A) Gereksiz yanan lambaları kapatmak
B) Dükkânların gereğinden fazla ışık veren tabelalarını kaldırmak
C) Apartman girişi gibi alanlara sensörlü lamba takmak
D) Odaları mumla aydınlatmak

  • Cevap: D
[syf]4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 159[/syf]

9) Aşağıdaki lambalardan hangisi ya da hangileri uygun aydınlatmaya örnektir?

A) Yalnız I
B) I ve II
C) II ve III
D) I, II, III ve IV

  • CevapB

10) Elif, odasını uygun şekilde aydınlatmak istiyor. Buna göre Elif aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?

A) Tasarruflu lamba seçmelidir.
B) Çok sayıda lamba kullanmalıdır.
C) Işığı her yöne yayan aydınlatma aracı seçmelidir.
D) Işığı doğrudan göze gelecek şekilde ayarlamalıdır.

  • Cevap: A

11) Ses kirliliği sadece insanları olumsuz etkiler.()
Megafonlar, işitme yetimizi geliştirmeye yarar.()
Göz sağlığı için ışık doğrudan göze gelmemelidir.()
Yukarıdaki ifadelerin doğru olup olmadığını belirleyen bir öğrenci aşağıdaki sıralamalardan hangisini yapmalıdır?

A) Yanlış, Doğru, Yanlış
B) Doğru, Yanlış, Doğru
C) Yanlış, Yanlış, Doğru
D) Doğru, Doğru, Yanlış

  • Cevap: C

12) Aşağıdakilerden hangisi aydınlatma araçlarından biridir?

A) Floresan
B) Gramofon
C) Korna
D) Teleskop

  • Cevap: A
[syf]4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 160[/syf]

Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

  • Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınları Sayfa 156-157-158-159-160 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz 🙂

Fen Bilimleri Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap