Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anadol Sayfa 241-242-243-244-245-246 Cevapları

[giris]6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anadol Yayıncılık Sayfa 241-242-243-244-245-246 Cevapları ve Soruları[/giris] [syf]6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anadol Yayıncılık Sayfa 241[/syf]

A. Aşağıdaki görsellerde verilen kişiler, duyu organlarında görülen kusurlarla ilgili bilgi vermiştir. Bu kişilerde görülen kusurların adlarını ve bu kusurların giderilmesi için hangi meslek grubuna tedavi olmaları gerektiğini aşağıdaki tabloya yazınız.

  • Cevap:

[syf]6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anadol Yayıncılık Sayfa 242[/syf]

B. Aşağıda numaralarla belirtilen kutucuklar içinde beyin, beyincik, omurilik ve omurilik soğanının görev ve özellikleri verilmiştir. Bu görev ve özelliklerin hangi yapı ve organlarla ilgili olduğunu oklar yardımıyla örnekteki gibi belirtiniz.

  • Cevap:

[syf]6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anadol Yayıncılık Sayfa 243[/syf]

C. Aşağıdaki kavram haritasındaki boş bırakılan kutucukları uygun ifadelerle tamamlayınız.

  • Cevap:

Ç. Aşağıdaki tabloda dört kişinin günlük hayattaki bazı davranışlarına ilişkin çeşitli bilgiler yer almaktadır. Tabloya göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Bu kişilerden hangisinin kalp krizine yakalanma riski en fazladır?

  • Cevap: Bu kişilerden kalp krizine yakalanma riski en fazla olan Hakan’dır.

2. Bu kişilerden hangisi dolaşım sisteminin sağlığına en çok dikkat etmektedir?

  • Cevap: Bu kişilerden kalp krizine yakalanma riski en az olan Simge’dir.

D. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi solunum sistemi hastalıklarından biri değildir?

A) Zatürre
B) Nezle
C) Romatizma
D) Grip

  • Cevap: C
[syf]6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anadol Yayıncılık Sayfa 244[/syf]

2. Aşağıda iç salgı bezlerinden biriyle ilgili bilgiler verilmiştir.
• Yalnızca dişilerde bulunur.
• Ergenlik döneminde dişiye özgü özelliklerin ortaya çıkmasını sağlar.
Bu iç salgı bezi ve salgıladığı hormon aşağıdakilerin hangisinde verilmiştir?

A) Testis-testosteron
B) Yumurtalık-östrojen
C) Pankreas-insülin
D) Tiroit-tiroksin

  • Cevap: B

3. Aşağıdaki şemada sinirsel iletimin gerçekleşme basamakları verilirken bir hata yapılmıştır. Bu hatanın giderilmesi için hangi aşamaların yeri değiştirilmelidir?

A) 1 ve 2
B) 1 ve 3
C) 2 ve 4
D) 3 ve 4

  • Cevap: D

4. Ergenlik dönemine giren bir birey, vücudunda gözlemlediği değişikliklerden birini yukarıdaki gibi ifade etmektedir.

Bu birey, ergenlik döneminde geçirdiği bedensel değişikliklerle ilgili olarak;
I. Geçen yıla göre daha uzun boyluyum.
II. Yüzümde sivilceler çıkmaya başladı.
III. Kol ve bacaklarımdaki kas kütlesi arttı. ifadelerinden hangilerini söyleyebilir?

A) Yalnız II
B) I ve III
C) II ve III
D) I, II ve III

  • Cevap: D

5. Yandaki modelde gözümüzü oluşturan temel yapılar harflerle gösterilmiştir. Bu yapıların adları aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

A) Sert tabaka Damar tabaka Ağ tabaka
B) Ağ tabaka Damar tabaka Sert tabaka
C) Damar tabaka Ağ tabaka Sert tabaka
D) Sert tabaka Ağ tabaka Damar tabaka

  • Cevap: A
[syf]6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anadol Yayıncılık Sayfa 245[/syf]

6. Organ bağışıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A) Organ bağışı yapmak isteyen kişilerin 18-65 yaş aralığında ve akıl sağlığının yerinde olması gerekir.
B) Ülkemizde ihtiyacı olan herkesin ihtiyacını karşılayacak düzeyde organ bağışı yapılabilmektedir.
C) Organ bağışı toplumsal dayanışmanın gelişmesine katkı sağlar.
D) Böbrek, nakli yapılabilen organlara örnektir.

  • Cevap: B

7. Yukarıdaki görselde merkezî sinir sistemini oluşturan yapı ve organlar harflerle gösterilmiştir. Buna göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A) K, duyu organlarından gelen bilgileri değerlendirir.
B) L, vücudumuzdaki sistemlerin çalışmasını düzenler.
C) M, vücudun hareket ve denge merkezidir.
D) N, kan basıncını ve vücut sıcaklığını ayarlar.

  • Cevap: D

8. Yukarıda verilen diyagramda “?” ile gösterilen kısma aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

A) Destek ve hareket sistemi
B) Solunum sistemi
C) Dolaşım sistemi
D) Denetleyici ve düzenleyici sistem

  • Cevap: C
[syf]6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Anadol Yayıncılık Sayfa 246[/syf]

Bu ünitede yaptığınız çalışmalar ve öğrendiğiniz bilgilerle ilgili aşağıda bir form verilmiştir. Bu formdaki soruları cevaplayınız.

Bu ünitede neler öğrendiniz?

  • Cevap: Bu ünitede sağlıklı yaşamanın koşullarını, bazı hastalıkların insan vücuduna olan etkilerini, bazı hastalıklardan korunmak için ne gibi konularda dikkatli olmamız gerektiğini öğrendik.

Bu ünitede hangi konular ilginizi çekti?

  • Cevap: Özellikle hastalıkların neden oldukları sorunlar konusu ilgimi çekti.

Bu ünitede başarılı olduğunuz konular hangileriydi?

  • Cevap: En çok başarılı olduğum konu hastalıklar konusu oldu.

Bu ünitede öğrendiğiniz bilgilerden size ilginç gelen hangisiydi?

  • Cevap: Özellikle aşırı tuz kullanımının böbreklere nasıl büyük zararlar verdiğini işlediğimiz kısım hoşuma gitti.

Bu ünitede öğrendiğiniz bilgileri hayatınızın hangi alanlarında kullanabilirsiniz?

  • Cevap: Özellikle sağlıklı yaşam için yapmam gereken şeyleri günlük hayatta uygulamaya başladığımda.

Bu ünitede hangi konuları anlamakta zorlandınız? Bu konularla ilgili aklınıza takılan soruları ders öğretmeninize sorunuz.

  • Cevap: Sordum ve çok açıklayıcı bilgiler öğrendim.

İlerleyen yaşlarda bu ünitede öğrendiğiniz konulara ilişkin bir meslek seçmeyi ister misiniz? Bu hangi meslek olabilir?

  • Cevap: Mesela diyetisyen ya da sağlık uzmanı olursam bu bilgilerin benim için çok büyük faydası olacağına inanıyorum.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anadol Yayınları Sayfa 241-242-243-244-245-246 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz 🙂

Fen Bilimleri Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry