Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

6. Sınıf Sevgi Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 157-158

6. Sınıf Sevgi Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 157-158 Cevapları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Sevgi Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 157-158

[syf]6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sevgi Yayınları Çözümleri Sayfa 157[/syf]

Konu Değerlendirme 4

A. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D” yanlış olanların başına “Y” yazınız. Yanlış olduğunu düşündüğünüz ifadelerin doğru biçimlerini altlarındaki yerlere yazınız.

  • Cevap:

(D) 1. Gaz yağı, sıvı yakıtlara örnektir.
(D) 2. Doğal gaz, çevreye en az zarar veren fosil yakıttır.
(D) 3. Yandığında çevresine ısı veren maddeler, “yakıt” olarak adlandırılır.
(Y) 4. Nükleer enerji elde etmek için kullanılan maddeler yenilenebilir enerji kaynaklarına örnektir.
(Y) 5. Şofben ya da kombiler kesinlikle banyoya yerleştirilmelidir.

B. Aşağıdaki cümleleri, verilen sözcük çiftlerinin içindeki uygun kelimeyi seçerek tamamlayınız.

alttan / üstten sıvı / gaz dolaşım / solunum doğal / fosil kömür / doğal gaz

  • Cevap:

1. Kömür, petrol ve doğal gaz gibi fosil yakıtlar yenilenemez enerji kaynaklarıdır.
2. Sobalar yakılırken üstten tutuşturulmalıdır.
3. Fuel – oil, binalarda ısınma amaçlı kullanılan sıvı yakıttır.
4. Günümüzde elektrik üretiminde en çok fosil yakıt olan kömür kullanılmaktadır.
5. Konutların ve sanayi kuruluşlarının bacalarından, taşıtların egzozlarından çıkan zararlı gazlar en çok solunum sistemimize zarar verir.

C. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Odun hangi yakıt türüne örnektir?

  • Cevap: Katı.

2. Benzin, gaz yağı, mazot ve fuel – oil hangi sıvı yakıtın işlemden geçirilmesiyle elde edilir?

  • Cevap: Petrol.

3. Nükleer enerji ve fosil yakıtlar hangi enerji kaynağına örnektir?

  • Cevap: Yenilenemez.

4. Kömür, petrol, doğal gaz gibi yakıtlara ne ad verilir?

  • Cevap: Fosil yakıt.

5. Günümüzde en çok kullanılan fosil yakıtlar hangileridir?

  • Cevap: Kömür – Petrol.
[syf]6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sevgi Yayınları Çözümleri Sayfa 158[/syf]

Ç. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.

1.
Adı: Sıvılaştırılmış petrol gazı
Yakıt türü: Fosil yakıt
Enerji kaynağı: Yenilenemez Yakıt
çeşiti: Gaz yakıt

Özellikleri verilen bu yakıt türü aşağıdakilerin hangisinde kullanılamaz?

  • Cevap: D

2. Günümüzde kullanılan bazı enerji kaynakları aşağıda gösterilmiştir. Bu enerji kaynaklarında aşağıdaki özelliklerden hangisi ortak değildir?

A. Atmosfere zehirli gaz vermemeleri
B. Yenilenebilir enerji kaynağı olmaları
C. Yakıt giderinin olmaması
D. Enerjiyi su yoluyla elde etmeleri

  • Cevap: D

3. Petrolden üretilen aşağıdaki yakıtlardan hangisi sıvı yakıtlar arasında yer almaz?

A. LPG
B. Mazot (motorin)
C. Gaz yağı
D. Benzin

  • Cevap: A

4. Benzin Mazot Gaz yağı LPG
Bu yakıtlarda aşağıdaki özelliklerden hangisi ortak değildir?

A. Fosil yakıt olma
B. Petrolden elde edilme
C. Sıvı olma
D. Yenilenemez enerji kaynağı olma

  • Cevap: C

5.
I. Baca bağlantılarının doğru yapılması
II. Kullanılan ısınma aracının standartlara uygun üretilmesi
III. Yakıtın tamamen yanmamasına dikkat edilmesi
IV. Isınma araçlarının yaşam alanlarında kurulması
Numaralanmış bu davranışlardan hangisi soba ve doğal gaz zehirlenmelerine karşı alınabilecek önlemlerdendir?

A. Yalnız I
B. I ve II
C. II ve III
D. III ve IV

  • Cevap: B

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Çözümleri Sevgi Yayınları Sayfa 157-158  ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Fen Bilimleri Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry