Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

6. Sınıf Sevgi Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 42-43

6. Sınıf Sevgi Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 42-43 Cevapları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Sevgi Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 42-43

[syf]6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sevgi Yayınları Çözümleri Sayfa 42[/syf]

Kas ve Kas Çeşitleri

Einstein’ı (Aynştayn) tanıyor musunuz? Onun yandaki fotoğrafı pek çok gazete ve dergide yayımlanmıştır. Sizce Einstein, fotoğraftaki gibi dilini çıkarırken yüzünün hangi bölümlerini hareket ettirmiştir?

  • Cevap: Kemik- eklem- kaslardan faydalanmıştır.

Hareket etmede kemik ve eklemlerden başka hangi yapılar görev almaktadır?

  • Cevap: Kaslar Vücudumuzdaki kemikleri çekerek hareket etmemizi sağlayan, iskeletimizin üzerinde bulunan ve iskeleti tamamen saran yapıdır. Kasların yapısı : Birçok ipliksi yapının bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Bu ipliksi yapılar bir araya gelerek kas lifini, birçok kas lifi bir araya gelerek kas demetini, kas demetleri de kasları oluşturur. İpliksi yapılar, lifler, demet, kaslar. Kaslar, kasılma durumunda kısalır ve kalınlaşır; gevşeme durumunda ise uzar ve incelir. (kaslar kasıldığında kısalır kalınlaşır.) Kasların görevleri:

İskelet ile birlikte vücuda şekil verir.
Vücut ve organların hareketini düzenler.
Soluk alıp vermeye yardımcı olur.

[syf]6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sevgi Yayınları Çözümleri Sayfa 43[/syf]

Çalışma Zamanı 1

Destek ve hareket sistemiyle ilgili bazı yapı ve organları aşağıda verilmiştir.

Aşağıdaki soruları verilen bu yapı ve organlara göre yanıtlayınız.

1. Hangi yapı ve organlarda oynar eklem bulunur?

  • Cevap:

➢ Bacak kemikleri
➢ Bilek kemikleri
➢ Kol kemiği ile omuz arasındaki eklemler
➢ Kol eklemleri
➢ Dirsek eklemi
➢ Kalça ile bacak kemikleri arasındaki eklem
➢ Kol ve bacak eklemleri,
➢ El ve ayak eklemleri
➢ Kalça ile bacak kemikleri arasındaki eklem
➢ Dirsek eklem

2. Hangi yapı ve organlarda oynamaz eklem bulunur?

  • Cevap:

Kafatası
Kalça kemiği
Leğen kemiği

3. Hangi yapı ve organlarda düz kas bulunur?

  • Cevap:

Çene kaslarımız.
Kol ve bacaklarımızda bulunan kaslar.
Yüzümüzdeki kaslar.
Düz kaslara örnek
Mide kası
Bağırsaklarımızda bulunan kaslar

4. Hangi yapı ve organlarda çizgili kas bulunur?

  • Cevap:

Ağız iskelet kası
Göz iskelet kası
Sırt kası
Boyun kası
Belde bulunan kaslar
Kol kası
Bacak kası

5. Hangi yapı ve organlarda yassı kemik şekli görülür?

  • Cevap:

Göğüs kafesi
Kalça kemiği
Kafatası
Kürek kemiği

6. Hangi yapı ve organlarda uzun kemik şekli görülür?

  • Cevap:

Boyu eninden uzun olan kemiklerdir.
Vücudun hareketini sağlayan kemiklerdir.
Kol ve bacaklarda bulunur.
Sarı ilik ve kemik kanalı vardır.
2 Yassı kemikler.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Çözümleri Sevgi Yayınları Sayfa 42-43  ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Fen Bilimleri Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry