Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

6. Sınıf Sevgi Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 83-84

6. Sınıf Sevgi Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 83-84 Cevapları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Sevgi Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 83-84

[syf]6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sevgi Yayınları Çözümleri Sayfa 83[/syf]

2. ÜNİTE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

1. Aşağıda vücudumuzdaki bölümler ve bölümlerdeki eklem çeşitleri eşleştirilmiştir. Buna göre hangi seçenekteki eşleştirme yanlıştır?

Vücut bölümü
A. Omurga Oynar eklem
B. Kafatası Oynamaz eklem
C. Bacaklar Yarı oynar eklem
D. Parmaklar

  • Cevap: D

2.
I. En küçük yapı birimlerine ayrılan besinlerin ince bağırsakta emilerek kana geçmesi
II. Midenin, kasılıp gevşeme hareketi
ile mekanik, öz suyu ile kimyasal sindirim yapması
III. Dişlerde çiğneme hareketi ile mekanik sindirim yapılması
IV. Besinlerin yutaktan yemek borusuna iletilmesi
Yukarıda, vücuda alınan katı besinlerin sindirim sırasında geçirdiği bazı olaylar karışık olarak verilmiştir. Bu olayların doğru sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?

A. II – I – III – IV
B. IV – III – II – I
C. III – IV – II – I
D. III – II – IV – I

  • Cevap: C

3. Soluk alma sırasında aşağıdaki olaylardan hangisi gerçekleşmez?

A. Göğüs boşluğu genişler.
B. Kaburgalar arasındaki kaslar kasılır.
C. Akciğerlerin hacmi büyür.
D. Diyafram kası gevşer.

  • Cevap: D

4. Aşağıdakilerden hangisi besinlerin yapı birimlerine ayrılmasında görev yapmaz?

A. Safra sıvısı
B. Mide öz suyu
C. Pankreas öz suyu
D. Tükürük sıvısı

  • Cevap: A

5. Büyük kan dolaşımının işlevi aşağıdaki seçeneklerin hangisinde verilmiştir?

A. Kanı akciğerlere ulaştırmak
B. Yapı ve organlara besin ve oksijen taşımak
C. Kanı oksijence zenginleştirmek
D. Kanı akciğerlerden kalbe ulaştırmak

  • Cevap: B

6. Oksijenin solunum sisteminde izlediği yol aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

A. Burun – soluk borusu – gırtlak – yutak- bronşçuklar – bronşlar – alveoller
B. Alveoller – bronşçuklar – bronşlar – soluk borusu – gırtlak – yutak – burun
C. Burun – yutak – gırtlak – soluk borusu – bronşlar – bronşçuklar – alveoller
D. Akciğerler – yutak – gırtlak – soluk borusu – bronşçuklar – bronşlar – alveoller

  • Cevap: C
[syf]6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sevgi Yayınları Çözümleri Sayfa 84[/syf]

7. Aşağıdaki organlardan hangisi boşaltım yapmaz?

  • Cevap: D

8. Kan bağışı ve kan nakli ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A. Kan bağışı kandaki yağ oranının düşmesine yardımcı olur.
B. İsteyen herkes kan bağışında bulunabilir.
C. Kan nakli ancak aynı gruplar arasında gerçekleşir.
D. Kan bağışı toplumsal dayanışmayı artırır.

  • Cevap: B

9. Aşağıda sindirim sisteminde görevli bazı organlara ait bilgi verilmiştir.
• Su, mineral ve vitaminlerin son emiliminin gerçekleştiği organdır.
• Yağların sindirimi için gerekli olan safra salgısını üreten sindirime yardımcı organdır.
• Salgıladığı asit ve enzimlerin faaliyeti ile proteinlerin kimyasal sindirimini başlatan organdır.
Buna göre görevleri belirtilen organlar sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir?

A. İnce bağırsak – pankreas – mide
B. Kalın bağırsak – karaciğer – mide
C. Kalın bağırsak – pankreas – ağız
D. İnce bağırsak – karaciğer – ağız

  • Cevap: B

10. Aşağıda verilen sindirim olaylarından hangisinde yanlışlık yapılmıştır?

A. Şekerin dişler yardımıyla parçalanması fiziksel sindirimdir.
B. Proteinlerin ince bağırsakta en küçük yapı taneciklerine kadar parçalanması kimyasal sindirimdir.
C. Besinlerin midede kaslar yardımıyla bulamaç hâline getirilmesi kimyasal sindirimdir.
D. Yağların ince bağırsakta enzim yardımıyla parçalanması kimyasal sindirimdir.

  • Cevap: C

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Çözümleri Sevgi Yayınları Sayfa 83-84  ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Fen Bilimleri Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry