Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

7. Sınıf Aydın Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 189-190-191-192

7. Sınıf Aydın Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 189-190-191-192 Cevapları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayınları Sayfa 189-190-191-192

[syf]7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayınları Çözümleri Sayfa 189[/syf]

A. Aşağıdaki cümlelerde verilen bilgiler doğru ise “ D ”, yanlış ise “ Y ” harfini kutucuk içerisine yazınız.

1. Erkek üreme organı spermdir. (Y)
2. Yumurta hücresi hareketli, sperm hücresi hareketsizdir. (Y)
3. Döllenmiş yumurtaya zigot denir. (D)
4. Fetüs gelişerek embriyoya dönüşür. (Y)
5. Anne adayları sağlıklı ve stresten uzak yaşamalıdır. (D)
6. Hidra, denizanası, mercan gibi canlılar bölünerek ürer. (Y)
7. Kurbağalar ve kelebekler başkalaşım geçirir. (D)
8. Çiçekte renkli ve güzel kokulu olan kısım, taç yapraktır. (D)

B. Terimlerin başındaki harfleri, ilgili cümlelerin başlarına yazınız.

a. Taç yaprak
b. Yumurtalık
c. Döllenme
d. Çimlenme
e. Başçık
f. Çanak yaprak

  • Cevap:

(f) 1. Çiçekli bitkilerde fotosentez yapan yapıdır.
(e) 2. Çiçekli bitkilerde polenlerin üretildiği yapıdır.
(b) 3. Çiçekli bitkilerde dişi organın yapılarından biridir.
(d) 4. Çiçekli bitkilerde tohum oluşumundan sonra gerçekleşen olaydır.
(c) 5. Çiçekli bitkilerde polen ile yumurtanın birleşmesidir.

C. Aşağıdaki cümlelerde verilen noktalı yerleri, kutucuklardaki sözcüklerden uygun olanı ile tamamlayınız (Kelimeler uygun ekler alabilir.).

  • Cevap:

1. Böcekler başkalaşım geçirir.
2. Suda yaşayan balina ve yunus gibi canlılarda yavru bakımı vardır.
3. Erkek organda oluşan polenlerin dişi organa gelmesine tozlaşma denir.
4. Çimlenme için uygun sıcaklık, oksijen ve su gerekirken ışık gerekli değildir.
5. Memeli ve kuş yavru bakımı vardır.

[syf]7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayınları Çözümleri Sayfa 190[/syf]

D. Aşağıdaki çiçeğin kısımlarını, verilen renklere göre boyayınız.

  • Cevap:

• Çiçek sapı → Kahverengi
• Başçık → Sarı
• Dişicik tepesi → Turuncu
• Yumurtalık → Mavi
• Çiçek tablası → Lacivert
• Sapçık → Mor
• Dişicik borusu → Kırmızı
• Taç yaprak → Mavi
• Çanak yaprak → Yeşil

E. Dişi üreme hücresi yumurta ve erkek üreme hücresi spermle ilgili aşağıdaki tabloyu inceleyiniz. Tabloda boş bırakılan yerleri, üreme hücrelerine ilişkin doğru bilgiler ile doldurunuz.

  • Cevap:

F. Aşağıda verilen hayvanların özelliklerinden uygun olanlara “ ✓ ” işareti koyarak tabloyu doldurunuz.

  • Cevap:

[syf]7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayınları Çözümleri Sayfa 191[/syf]

G. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. Aşağıda verilen organ ve yapılardan kaç tanesi, erkek üreme organ ve yapılarına aittir?

• Testis • Yumurtalık • Sperm kanalı • Döl yatağı • Penis • Vajina

A) 2
B) 3
C) 4
D) 5

  • Cevap: B

2. Aşağıda verilen dişi üreme organ ve yapılarından hangisi, zigotun yerleştiği ve geliştiği yerdir?

A) Döl yatağı
B) Yumurta kanalı
C) Yumurtalık
D) Vajina

  • Cevap: A

3. Aşağıda sperm ve yumurtaya ait bazı özellikler verilmiştir. Bunlardan hangisi, her iki hücre için de ortak özelliktir?

A) Hareketli olmaları
B) Aynı büyüklükte olmaları
C) Çekirdek bulundurmaları
D) Çok sayıda oluşmaları

  • Cevap: C

4. Aşağıdaki tabloda, anne adaylarının dikkat etmesi gereken bazı hususlar doğru ya da yanlış olarak işaretlenmiştir. Buna göre, hangi işaretlemede hata yapılmıştır?

A) Sigara ve alkolden uzak durmalıdır.
B) Sürekli doktor kontrolünde olmalıdır.
C) Bol bol yemek yemelidir.
D) Stresten uzak durmalıdır.

  • Cevap: D

5. Yanda bir kelebeğin hayat döngüsü verilmiştir. Buna göre I, II ve III yerine, sırasıyla aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

A) Pupa – Larva – Yumurta
B) Yumurta – Pupa – Larva
C) Yumurta – Larva – Pupa
D) Larva – Pupa – Yumurta

  • Cevap: C
[syf]7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayınları Çözümleri Sayfa 192[/syf]

6.
• Yavrularını yumurtlayarak dünyaya getirir.
• Yavrularına belli bir süre bakar.
• Yavrularının gelişimini tamamlaması için kuluçkaya yatar.
Yukarıda verilen özellikler, hangi canlı gruba aittir?

A) Memeliler
B) Kuşlar
C) Sürüngenler
D) Kurbağalar

  • Cevap: B

7. Aşağıdaki canlılardan hangisi bölünerek çoğalır?

A) Öglena
B) Denizyıldızı
C) Toprak solucanı
D) Hidra

  • Cevap: A

8. Bitkilerin hayat döngüsünde,
I. Döllenme
II. Tozlaşma
III. Çimlenme
IV. Tohum veya meyve oluşumu
Belirtilen olayların gerçekleşme sırası, aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?

A) II – I – III – IV
B) III – I – IV – II
C) I – II – III – IV
D) II – I – IV – III

  • Cevap: D

9. Yandaki görselde verilen canlıda meydana gelen üreme şekli, aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru verilmiştir?

A) Vejetatif
B) Tomurcuklanarak
C) Rejenerasyon
D) Bölünerek

  • Cevap: B

10. Yandaki görselde bir arının çiçeğe konduğu görülmektedir. Arı, çiçekli bitkilerde hangi olayın gerçekleşmesine yardımcı olur?

A) Çimlenme
B) Tozlaşma
C) Büyüme
D) Döllenme

  • Cevap: B

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Çözümleri Aydın Yayınları Sayfa 189-190-191-192  ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Fen Bilimleri Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry