Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

7. Sınıf Aydın Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 204-204-205-206-207

7. Sınıf Aydın Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 204-204-205-206-207 Cevapları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayınları Sayfa 204-204-205-206-207

[syf]7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayınları Çözümleri Sayfa 204[/syf]

A. Aşağıdaki cümlelerde verilen bilgiler doğru ise “ D ”, yanlış ise “ Y ” harfini kutucuk içerisine yazınız.

  • Cevap:

1. Ampullerin uç uca eklenmesi ile oluşan bağlanma şekli seri bağlamadır. (D)
2. Paralel bağlı özdeş ampuller aynı parlaklıkta yanar. (D)
3. Bir devrede gerilim / akım şiddeti oranı sabittir. (D)
4. Pil sayısı arttıkça devrenin gerilimi azalır. (Y)
5. Seri bağlı özdeş ampullerin sayısı arttıkça parlaklıkları artar. (Y)
6. Paralel bağlı devrelerde, ampullerden biri patlarsa, diğer ampuller söner. (Y)
7. Seri bağlı devrelerde, ampullerden geçen akımlar aynıdır. (D)
8. Seri bağlı ampullerde, ampullerden biri duydan çıkarılırsa diğer ampuller yanmaya devam eder. (Y)

B. Terimlerin başındaki harfleri, ilgili cümlelerin başlarına yazınız.

a. Seri
b. Anahtar
c. Gerilim
d. Paralel
e. Pil
f. Akım

  • Cevap:

(d) 1. Ampullerin farklı kollarda olduğu bağlanma şeklidir.
(e) 2. Negatif yüklere enerji veren devre elemanıdır.
(c) 3. Elektrik akımının oluşmasını sağlar.
(b) 4. Devreyi açarak ampule akım gitmesini engelleyen devre elemanıdır.
(a) 5. Ampullerin birbiri ardınca bağlandığı bağlanma şeklidir.

C. Aşağıdaki cümlelerde verilen noktalı yerleri, kutucuklardaki sözcüklerden uygun olanı ile tamamlayınız (Kelimeler uygun ekler alabilir.).

paralel bağlama direnç gerilim ters akım doğru artar azalır elektrik akımı seri bağlama

  • Cevap:

1. Bir elektrik devresinde gerilim / akım oranı devrenin direnç verir.
2. Bir devrede gerilim ile akım doğru orantılıdır.
3. Bir devrede pil sayısı arttıkça devreden geçen akım artar.
4. Elektronların titreşim hareketi sonucunda oluşan ve birbiri üzerinden aktarabildiği enerjiye elektrik akımı denir.
5. Ampulleri, birer uçları bir noktada, diğer uçları başka bir noktada birleştirilerek devreye bağlamaya paralel bağlama denir.

[syf]7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayınları Çözümleri Sayfa 205[/syf]

D. Aşağıdaki devrelerde ampullerden herhangi biri patladığında diğer ampullerin ışık verme durumlarının nasıl olacağını ilgili kutucuğa yazınız.

  • Cevap:

1.Devre: Biri patladığında diğerleri daha fazla ışık verir.
2.Devre: Biri patladığında diğerleri aynı oranda ışık verir.

E. Aşağıdaki grafiklerde yer alan değerlere göre tabloları doldurunuz.

  • Cevap:

7. Sınıf Aydın Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 205 Cevabı

[syf]7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayınları Çözümleri Sayfa 206[/syf]

F. Aşağıdaki tabloda verilen değerlere göre gerilim – akım grafiğini çiziniz.

  • Cevap:

7. Sınıf Aydın Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 206 Cevabı

G. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. Aşağıdaki devrelerden hangisinde birbirine seri bağlı ampuller vardır?

  • Cevap: C
[syf]7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayınları Çözümleri Sayfa 207[/syf]

2. Özdeş ampullerle kurulmuş şekildeki elektrik devresinde hangi ampul en parlak yanar?

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

  • Cevap: A

3. Özdeş ampul ve pillerle kurulmuş yukarıdaki devrelerde “Bir devredeki ampule, seri bağlı bir ampul eklendiğinde ampulün parlaklığı azalır.” hipotezi araştırılıyor. Buna göre, hipotezi araştırmak için hangi iki devre gözlemlenmelidir?

A) I ve II
B) I ve IV
C) II ve III
D) III ve IV

  • Cevap: B

4. Özdeş ampullerle kurulmuş şekildeki elektrik devresinde ampullerin parlaklıkları arasındaki ilişki hangi seçenekte doğru verilmiştir?

A) I = II > III > IV
B) III > IV > I = II
C) I > II > III > IV
D) IV > III > I = II

  • Cevap: D

5. Özdeş pil ve ampullerden oluşan devrelerden hangisinde akım daha azdır?

  • Cevap: C

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Çözümleri Aydın Yayınları Sayfa 204-204-205-206-207  ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Fen Bilimleri Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry