Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

3. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Elektrikli Araç Gereçler Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 7. Ünite Elektrikli Araçlar Sayfa 210, 211, 212, 213, 214, 215 Elektrikli Araç Gereçler Soruları ve Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Elektrikli Araç Gereçler Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 210 Cevabı

Görsellerdeki araç-gereçlerden hangileri elektrikle çalışır?

  • Cevap:

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 214 Cevabı

Gerekli Malzemeler

✓ Makas, karton, iğne, kalem

Güvenli Çalışalım
Makası ve iğneyi kullanırken öğretmenimizden yardım alalım.

Nasıl Yapalım?

3-5 kişilik gruplar oluşturalım.
Kartonu enine ikiye katlayarak ortadan keselim.
Kestiğimiz karton parçalarından birini yemek tabağı büyüklüğünde bir daire şeklinde keserek orta noktasını işaretleyelim.
• Orta noktasını işaretlediğiniz dairenin ortasından geçecek şekilde belirli aralıklarla doğrular çizelim.
• Daire şeklindeki bölünmüş kartonun her bir bölümüne grup arkadaşlarımızla kararlaştirdığımız farklı elektrikli araçlar yazalım.
• Daire şeklindeki kartonun ortasından diğer kartonun ortasını iğne yardımıyla delelim. İğnenin ucunu kartonun arkasından öğretmenimizden yardım alarak bükelim.
Kartonun üst kısmına aşağı bakacak şekilde ok işareti çizelim Grup arkadaşlarımızla birbirimizin çarkıfeleğini çevirip ok işaretinin gösterdiği elektrikli aracı ve bu aracın hangi amaçla kullanıldığım tabloya yazalım.

1) Yazdıklarımızı grup arkadaşlarımızla paylaşıp tablodaki elektrikli araçların yaşamımıza kattığı kolaylıkları yazalım.

  • Cevap:

➜ Evimizde kullandığımız elektrikli araçların sağladığı kolaylıklar, evimizde kullandığımız elektrikli araçların yaşantımıza sağladığı kolaylıklar nelerdir konusunda sizleri bilgilendireceğiz.
➜ Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte hayatımıza sayısız elektrikli alet girmiştir. Bu elektrikli aletler hayatımızı kolaylaştırır ve bize bir çok alanda kolaylıklar sağlar. Bu sayede günlük yaşantımızdaki işlerimizi daha hızlı bir şekilde yapabiliriz.
➜ Örneğin, bilgisayar dünyanın her yerindeki bilgiye hızlı erişimimizi sağlar ya da dünyanın öbür ucundaki biriyle görüntülü konuşabiliriz.
➜ Televizyon, resmen dünyanın küçük versiyonudur; yani televizyonda dünya ile ilgili ne oluyorsa öğrenebiliriz, her olaydan ya da durumdan haberdar olabiliyoruz.
➜ Çamaşır makinesini düşünecek olursak elde çamaşır yıkamak gibi bir eziyetten insanları kurtarmaktadır. İnsanların bir gün boyunca yıkayacağı çamaşırları, çamaşır makinesi kısa bir sürede yıkayabilir.
➜ Bulaşık makinesi için de aynı şeyi düşünebiliriz. Bir yığın bulaşığı bulaşık makinesi kısa sürede ve temi bir şekilde yıkayabilir.
➜ Bu örnekleri elektrikli süpürge, elektrikli mutfak aletleri gibi örnekler vererek çoğaltmamız mümkündür.

2) Elektrik kesintisi olduğunda yaşayacağımız zorluklar nelerdir? Açıklayalım.

  • Cevap: Gece olduğu zaman her yer karanlık olurdu ve haliyle göremezdik. Televizyon izleyemezdik. İşlerimiz aksar ve yarım kalırdı. Trafik lambaları olmazdı. Trafikte ışık çok önemlidir bu yüzden elektrik olmadığından çok kötü kazalar yaşanabilirdir. Yada geceleyin kimse araba süremez gündüz sürerdi. Geceleri ışık olmadığından dolayı derslerimizi yapamazdık. Hayatı yarım yaşardık. Geceleyin herkes sus pus olur ve erken yatardı. Ulaşım ve haberleşme gibi imkanlar olmazdı. Bilgisayar ve telefon kullanamazdık. İnternet olmazdı. Hayatımız adeta monoton olurdu. Elbiselerimizi, eşyalarımızı her şeyimizi el ile yapmak zorunda kalırdır. Teknoloji ilerlemezdi. Teknoloji demek elektrik demektir.

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 215 Cevabı

Elektrik kesintisinden etkilenmemek için neler yapabiliriz?

  • Cevap Elektrik kesintisi elektronik cihazları tahrip eder ve günlük hayatın durmasına neden olabilir. Elektrik kesintisinden kaynaklanan sorunları bertaraf etmek için alınabilecek  basit  ve teknik önlemler şu şekilde: 

Basit önlemler
➜ Elektronik cihazların fişi kullanılmadıkları zamanlarda çıkartılmalı. Özellikle şarj aletleri voltaj değişimlerinden en fazla etkilenen elektronik cihazlardır. Bu yüzden kesinlikle, telefonunuz ya da tabletiniz şarj olduktan sonra fişini çekin.
➜ Evde kimsenin olmayacağı sürelerde, tatile çıkarken yapılabileceği gibi, sigortayı kapatmak iyi bir tedbirdir.
➜ Evinizdeki elektronik cihazlar pencerelerden uzak yerlere yerleştirilirse aşırı ısınmaları engellenmiş olunur.
➜ Kullandığınız telefon, tablet, bilgisayar için yedek batarya temin edebilirsiniz.
➜ Günümüzde kullanımı artan taşınabilir şarj cihazları ile elektrik kesintisinde ya da günlük hayatta ihtiyaç durumlarında elektronik aletlerinizi prize ihtiyaç duymadan şarj edebilirsiniz.
➜ Ev için güneş battıktan sonra kullanılmak üzere ışıldak temin edilebilir. Yalnız şarjına dikkat edilmeli.

Teknik önlemler
➜ Jeneratör: Mekanik enerjiyi dalgalı akım halinde elektrik enerjisine çeviren makinelerdir. Elektrik kesildiğinde, elektronik cihazlara zarar vermeden devreye girer. Genellikle büyük iş merkezleri ve sitelerde kullanılır.

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 210, 211, 212, 213, 214, 215 Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Fen Bilimleri Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!